rookvrij stempel website (2)-2
Huis ten Bosch vanaf dit seizoen rookvrij

08 juni 2018

Huis ten Bosch in Chaam heeft per 8 juni 2018 ervoor gekozen om naast de speeltuin die al rookvrij was, ook te kiezen voor het invoeren van een rookvrije terras. Huis ten Bosch vraagt iedereen die op het terras komt het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Huis ten Bosch kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijk meeroken.

Wat verandert er bij Huis ten Bosch?
Iedereen is en blijft welkom op ons terras. Dat geldt natuurlijk ook voor de rokers. Wel is het hele terrein van ons terras vanaf nu rookvrij. Huis ten Bosch vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein.
Eigenaar de Jager:"We merken dat er steeds meer behoefte is naar een rookvrij terras en willen hierin een voorbeeld geven voor onze kinderen".

Veilig en gezond
Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speeltuin bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzetten om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Over de Rookvrije Generatie
De beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie' is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Samen met een groeiend aantal partijen en personen werken we toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

Klik hier voor het artikel

Overzicht

Partners

Openingstijden

 Snel naar

Contact

maandag gesloten   Menukaart Bredaseweg 72
dinsdag gesloten   Kinderfeestjes 4861 TD  CHAAM
woensdag 11:00 - 20:00  Wandelen 0161 - 49 12 75
donderdag 11:00 - 20:00   Fietsen info@huistenboschchaam.nl 
vrijdag 11:00 - 20:00   Legendetochten  
zaterdag 11:00 - 20:00  Nieuws Reserveren
zondag 10:30 - 20:00   Disclaimer