5b6abfc02a5ab04b2785e29f
Foodblog: Pannenkoeken en meer onder de rook van Breda, bij Huis ten Bosch

20 augustus 2018

Aan de Bredaseweg in Chaam, vlakbij het laarzenpad bevindt zich het alom bekende "pannenkoekenrestaurant Huis ten Bosch". Michiel en Samantha zijn de zeer enthousiaste ondernemers en kwamen afgelopen zomer regelmatig in het nieuws voorbij. Huis ten Bosch staat namelijk in de 'Terras Top 100' op de 7e plaats, met de hoogste Brabantse notering! Het terras liegt er inderdaad niet om, sfeervol en divers, met vriendelijk personeel.

Ondanks dat het terras al aardig vol loopt, neemt Michiel de tijd voor ons, samen nemen we de kaart door. De producten die ze gebruiken zijn scharrel, biologisch, organic en streekgebonden. Een enorme keuze aan pannenkoeken, nog ouderwets in de pan gebakken. Je kan het zo gek niet bedenken of ze serveren het hier op een pannenkoek, bijvoorbeeld de bestsellers van dit moment: pannenkoek Brie, Mexicaanse of Kapsalon. Prachtig opgemaakte pannenkoeken komen voorbij, rijkelijk belegd. Maar omdat pannenkoeken wel heel voor de hand liggen, kiezen we voor een ander gerecht van de kaart, juist om eens een andere kant van de veelzijdige kaart te belichten.

Vooraf starten we met een tomatensoep met balletjes, geserveerd in een klein pannetje met croutons on the side. Heerlijk kruidige tomatensoep, met een basis van rundvleesbouillon.

Naast de soep hebben we een klein robuust Italiaans broodje met huisgemaakte kruidenboter, perfect om in de soep te dopen.

We kiezen voor 2 verschillende hoofdgerechten, gamba's en de stoverij van rundvlees. Ook deze borden verschijnen prachtig opgemaakt op onze tafel, kleurrijk en gecomplementeerd met frietjes en aardappelkroketjes. De gamba's zijn perfect en liggen op een bedje van groenten in een knoflook-roomsaus. Niet teveel knoflook, niet teveel room, kortom ... goed verhouding.

Het rundvlees is mooi gegaard in een Steenbrugge dubbelsaus, mals vlees en goed te proeven dat het scharrelvlees is! Hierbij drinken we het huisbier "Hûske ten Halve", een lichtblond biertje wat gebrouwen wordt bij de dorpsbrouwerij 'De Pimpelmeesch'.

Op aanraden van het personeel kiezen we voor de Kaizerschmarren en de Cheesecake toe. De kaizerschmarren is een gekaramelliseerde pannenkoek, geserveerd met vanillesaus, boerenroomijs (met boerenjongens), slagroom en aardbeien. Zo hebben we toch nog onze pannenkoek te pakken en deze was dan ook echt om je vingers bij af te likken! De cheesecake spreekt voor zich, was niet te zwaar en goed van smaak. Ook hierbij heerlijke aardbeien, een aardbeiensausje en slagroom.

Al met la, hebben we enorm genoten van dit bezoekje aan het kleurrijke terras. Je kijkt je ogen uit naar de inrichting en de sfeer, het personeel is allemaal even vriendelijk en het viel ons op dat ze proberen iedereen te benaderen en echt oog te hebben voor de gasten. Daarnaast was het ten ook goed, de biertjes lekker en koud... wat wil een mens dan nog meer?! Behalve dan misschien een pannenkoek Kapsalon...

 

klik hier voor het hele artikel

Bron: Stappen en Shoppen

Overzicht

Partners

Openingstijden

 Snel naar

Contact

maandag gesloten   Menukaart Bredaseweg 72
dinsdag gesloten   Kinderfeestjes 4861 TD  CHAAM
woensdag 11:00 - 20:00  Wandelen 0161 - 49 12 75
donderdag 11:00 - 20:00   Fietsen info@huistenboschchaam.nl 
vrijdag 11:00 - 20:00   Legendetochten  
zaterdag 11:00 - 20:00  Nieuws Reserveren
zondag 10:30 - 20:00   Disclaimer