5 heerlijke fietstochten mét pannenkoekenstop

19 oktober 2022

Wat boffen we in Nederland met al die mooie fietsroutes. Ook fijn: je komt onderweg altijd wel een pannenkoekenhuis tegen voor een welverdiende appel met spek, brie met noten of gewoon met stroop?

FIETSEN DOOR DE CHAAMSE BOSSEN - 55 km

Begin- en eindpunt: Chaam, Noord-Brabant
Stuur over de slingerende paden, dwars door het Prinsenbos en de Chaamse Bossen naar het centrum van Alphen. Start en eindig de tocht bij familierestaurant Huis ten Bosch.

Koetshuis Anneville
Vanaf het pannenkoekenrestaurant is Landgoed Anneville de eerste bezienswaardigheid. Wist je dat koningin Wilhelmina tijdens de Tweede Wereldoorlog korte tijd in de villa heeft gewoond? Onder ander met Erik Zadelhoff Roelfzema, de Soldaat van Ornaje. Ook Prins Bernard verbleef hier even. Tegenwoordig is het een plek voor congressen en kleinschalige evenementen. Bezoeken kan op afspraak. koetshuisanneville.nl

Chaamse Bossen
en dan de natuur in! In deze tijd van het jaar zijn de Chaamse Bossen één grote kleurenpracht. Fiets over eiken- en beukenlanen door de knisperende bladeren. Sommige delen van het bos zijn al duizend jaar oud, dat komt bijna niet meer voor in Nederland. Niet te snel trappen, dan zie je de rood-met-witte-stippen-paddestoelen over het hoofd.

Ambachtelijk
Ga rustig zitten, bij Huis ten Bosch kun je weer op adem komen. Nee, we bedoelen niet het paleis, maar een gezellig 'huiske'waar ze ambachtelijke, biologische pannenkoeken serveren. Stel zelf je ideale pannenkoek samen, of jkies voor een luxe combinatie- zoals brie met spek, sla, honing, appel en walnoten. Smullen! huistenboschchaam.nl

Bron: Libelle 19-10-2022 / Yasmine Esser

Klik hier voor het hele artikel

Overzicht

Partners

Openingstijden

 Snel naar

Contact

maandag gesloten   Menukaart Bredaseweg 72
dinsdag gesloten   Kinderfeestjes 4861 TD  CHAAM
woensdag 11:00 - 20:00  Wandelen 0161 - 49 12 75
donderdag 11:00 - 20:00   Fietsen info@huistenboschchaam.nl 
vrijdag 11:00 - 20:00   Legendetochten  
zaterdag 11:00 - 20:00  Nieuws Reserveren
zondag 10:30 - 20:00   Disclaimer